Acting European

Retea Acting European - Slanic Moldova

Proiectul Acting European a urmarit promovarea voluntariatului drept o forma de manifestare a cetateniei europene si dezvoltarea unui instrument de sustinere a acestuia prin consolidarea mediului ONG din Judetele Bacau si Neamt. Astfel cativa elevi din Piatra Neamt au luat parte la a treia editie a acestui proiect in cadrul careia s-a elaborat o strategie interjudeteana pentru promovarea democratiei participative in randul tinerilor in special in scoli, si consolidarea parteneriatului sustenabil intre ONG-uri, scoli, autoritati si mass-media.

Voluntarii care au participat din partea Asociației JuvenALA la acest proiect sunt: Tudor Stanciu, Pruna Cristiana Anamaria, Ștefănescu Ioana si Gradinaru Maria Bianca. Impreuna au petrecut cateva zile ale lunii iulie la Slanic Moldova, unde au muncit alaturi de alti voluntari în scopul creării unei rețele de promovare a voluntariatului și dezvoltării personale a tinerilor.

— Zilele la Slanic au fost de neuitat, minunate, niciodata nu m-am distrat asa de mult ca atunci. Nu o sa uit niciodata noptile nedormite, farsele facute colegilor, baile in piscina la miez de noapte, sesiunile lungi, jocurile de echipa care au legat prietenii si mai ales oamenii aceia minunati care se purtau cu tine de parca te cunosteau de o viata. In cadrul acestui proiect nu doar am muncit la elaborarea retelei ci si am avut cu totii o experienta de viata. O experienta in care am invatat cu adevarat ce inseamna lucrul in echipa si prietenia adevarata.– Grădinaru Maria Bianca