Despre tabere

Relaxing Outdoor Unforgettable Adventures

Un nou concept de tabere pentru copii şi tineri

Salut! Noi suntem echipa Outdoor Adventures şi ne bucurăm să îţi prezentăm programul nostru de tabere de cunoaștere și dezvoltarea inteligenței social-emoționale.
În taberele Outdoor Adventures distracția, voia bună şi camaraderia sunt la ele acasă, iar fiecare tabără pe care o organizăm are caracteristicile excepţionale care ne-au făcut să multiplicăm la nivel național conceptul de tabere de dezvoltare personală. (Vezi prezentarea PowerPoint)
De obicei numărul de locuri din tabere este limitat la 35 pentru ca fiecărui copil să i se acorde atenție și grijă specială.
Resursa noastră de preț este Echipa Outdoor Adventures. Aceasta este formată din specialiști în dezvoltare personală din România care, împreună cu colaboratorii din Bavaria – Germania, fac cea mai bună asociere între curiozitatea românească şi disciplina germană.
Vino cu noi în Taberele Outdoor Adventures pentru a te convinge!

Întrebări frecvente
De ce Outdoor Adventures?
Pentru că organizăm unele dintre cele mai interesante tabere pentru copiii din România, avem experiență în lucrul cu copii şi considerăm că putem fi cei mai buni în acest domeniu.

Unde au loc taberele?
Taberele de vară sunt organizate în amplasamente ferite de tumultul civilizației, oferind cele mai bune posibilități pentru învățare, joc și dezvoltare. Taberele City Break sunt organizate în amplasamente cu cele mai frumoase priveliști.

Cine are grija de copiii dumneavoastră?
Copiii dumneavoastră sunt observaţi, supravegheati şi îndrumaţi de specialişti în dezvoltare personală. Se pune accent pe siguranţa copiilor dumneavoastră cât şi pe învăţarea conduitei montane şi a principalelor norme de adaptare a copiilor în colectivitate.
Instructorii au experienţă în lucrul cu copiii şi tinerii, iar activităţile de “climbing” şi “survival” în pădure şi nu numai, se desfăşoară în cele mai bune condiţii de siguranţă.

Câti membri are echipa Outdoor Adventures?
In sezonul taberelor de vară pentru copii echipa numără 3 sau 4 membri care colaborează armonios pentru a acoperi toate activităţile şi necesităţile unei tabere (jocuri, drumeţii, cazare, masă, transport, echipament, e.t.c.).

Unde sunt cazati copiii?
In general taberele se organizează în Bavaria în clădiri speciale evaluate la 4 stele. Aici copiii beneficiază de odihnă și liniște în dormitoare, recreere în sălile de jocuri, învăţare în sălile de clasă şi în ateliere. În aer liber se desfășoară înviorarea pe terenurile special amenajate pentru sport, iar în timpul zilei se fac activități organizate de baschet și volei. Împrejurimile sunt generoase în aer curat şi verdeaţă, cabanele fiind situate la circa 800-900 m altitudine în Munții Pădurea Bavareză.

Există supraveghere medicală în tabără?
Sănătatea copiilor dumneavoastră este supravegheată de membrii echipei iar în staţiunile montane sunt medici specialişti, intervenţiile fiind realizate şi cu elicopterul atunci când este cazul.
Tratăm cu foarte mare seriozitate aspectele legate de sănătate, iar în cazul în care este nevoie putem lua, împreună cu dumneavoastră, toate măsurile necesare pentru rezolvarea oricărei situaţii.
Având în vedere faptul că în cadrul taberelor copiii fac multă mișcare, pentru înscriere este necesar un acord al doctorului de familie al fiecărui copil din care să rezulte faptul că este apt medical pentru efort fizic moderat.

De ce un număr maxim de 35 copii ?
Activităţile din cadrul taberelor Outdoor Adventures impun o mare implicare şi atenţie din partea noastră, astfel încât fiecărui copil să i se acorde atenţia, grija şi îndrumarea de care are nevoie. Acest principiu stă la baza filozofiei noastre despre tabere, pe care cu multă mândrie le numim tabere de dezvoltarea inteligenței social-emoționale. În tabăra de vară Outdoor Adventures copilul dumneavoastră învaţă:

 • cum să meargă pe munte, cum să parcurgă un traseu turistic.
 • cum să se caţere, cum să se echipeze şi cum să conştientizeze situaţia în care se află.
 • cum să construiască un foc de tabără, cum să folosească sforile pentru a căra lemnele.
 • cum să monteze un cort, cum să-l amplaseze şi cum să-i organizeze interiorul.
 • cum să acorde sprijin moral coechipierilor, sprijin de care se va bucura la rândul lui în situaţiile “dificile” din cadrul taberei.
Totul se bazează pe învăţare şi pe experimentarea de lucruri noi care sunt posibile numai dacă ne ocupam de un număr limitat de copii.
Dorim ca fiecare copil să se simtă deosebit şi să se întoarcă la dumneavoastră cu cunoştinţe noi şi dorinţa de a fi diferit, de a îndrăgi natura şi sportul, descoperind toate acestea împreună cu echipa Outdoor Adventures.

Cum se deplasează copiii în cadrul taberei?
Transportul până în staţiunea montană cât şi în celelalte locaţii se realizează cu autocar sau cu mijloace de transport în comun pt taberele City Break.
Sunt organizate excursii pe trasee accesibile în Pădurea Bavareză, în timpul zilei cât şi incursiuni în liniştea nopţii.

Care este programul taberelor pe zile?
În funcţie de specificul taberei certe sunt orele de masa, ora de trezire şi de stingere şi faptul că oricum ar fi vremea afară în cursul unei zile activităţile se vor desfăşura în condiţii de siguranţă. Copiii sunt cooptaţi în stabilirea datelor şi orelor de desfăşurare a activităţilor astfel încât să-şi petreacă cât mai mult timp în aer liber, pe munte sau participând la alte activităţi specific montane şi de dezvoltare personală.
În tabără copiii au asigurat, în sistem de predare sau interactiv în timpul activităţilor, 2 ore pe zi de învăţare a limbii germane, începători sau avansaţi .

Ce include tariful unei tabere?
Tariful unei tabere de vară include:

 • Transportul copiilor de la locul plecării Piatra Neamţ* la destinaţie - Sankt Englmar/ Riedenburg şi retur.
 • Pensiune completă (cazare, 3 mese şi gustări)
 • Achiziţionarea biletelor de intrare la toate obiectivele turistice*
 • Asistenţa şi transportul pe toată durata taberei.
 • Participarea la absolut toate activităţile din program.
 • Activităţi educativ - instructive şi distractive în intervalul de după amiază ( excursii in paradisul acvatic, la gradina zoologica, la obiective turistice, jocuri de cabană, jocuri de gradinăA).

Pentru alte întrebări la care nu aţi găsit răspuns pe această pagină, nu ezitaţi să ne contactaţi.

Să auzim Numai de bine!

Echipa Outdoor Adventures