ÎmpădureALA

ÎmpădureALA 3.0 - 30.03.2019

Asociatia Juvenala a organizat pe 30 martie 2019 impreuna cu Ocolul Silvic Brates o actiune de recoltare a 10 mii de puieti de brad din pepiniera Ardeluta, pentru plantarea lor in judetul Neamt

La actiune au participat 30 de elevi din clasele a 9a si a 10a si 8 adulti – voluntari ai asociatiei noastre Pentru noi a contat implicarea tinerilor si dorinta de a invata cum se recolteaza puietii fara ai deteriora si atentia pe care trebuie sa le-o acorzi. Am fost incantati de ajutorul oferit de Ocolul Silvic Brates si de echipa care a avut rabdare cu noi respectiv domnii ing. Nelu Oniga- Sef Ocol si ing. Dragos Macovei

Multumim tuturor voluntarilor si in special Mirunei Perta, Tamara Taranu, Victoria Cucos, lui Eli si Mariei care au organizat acest eveniment, au gasit sponsori si s-au implicat direct in buna desfasurare a acestei activitati de mediu./br

Nu in ultimul rand dorim sa mentionam sponsorii activitatii noastre: Dl. Aroma Opticonsult Vision, Maria’s Ladybug Restaurant Turnul Berarilor Cofetaria Loren Alin’s Cake Macelaria LARGER Carmangerie

ÎmpădureALA 2.0 - 21.04.2018

In viata una din obligatiile morale este sa plantezi un copac. Asa am gandit toti cei care am participat la, ii spunem noi, “Marea ImpadureALA”. N-am stiut ce inseamna “vatra”, cum sa asezam puiul de brad, dar specialistii Ocolului Silvic Brates au avut intelegere si rabdare cu noi si asa am trait o zi minunata in care fiecare dintre noi a invatat!

Ne-am bucurat impreuna cu prietenii nostri, cu parintii, fratii, surorile si copiii unora dintre noi, cu mic cu mare, sa plantam un bradut si sa gandim, asa cum spunea un voluntar de doar 5 ani “vreau sa-l vad cand va fi mare”.

Multumim pe aceasta cale tuturor prietenilor, celor care au avut curajul si placerea de a planta, sponsorilor nostri, Nord Arin care au participat alaturi de noi la acest eveniment, iar lista lor poate continua. Multumim domnului Ion Asaftei pentru sprijinul deosebit si echipei dumnealui care ne-a fost alaturi la aceasta actiune.

Nu in ultimul rand, multumim partenerului nostru Ocolul Sivlic Brates, domnului ing. Nelu Oniga si echipei sale, oameni curati la suflet si iubitori de natura, specialisti care muncesc cu daruire si pasiune.

Cuvintele sunt putine, trairile inaltatoare, am lasat in urma noastra un bradut pentru viitor. Multumim Turn TV care ne-a fost alaturi si care printr-un excelent montaj, a pus in imagini ce JuveALA isi doreste sa insufle, Spirit liber si educat!

Va asteptam cu drag la actiunile viitoare!

TURN TV - MAREA IMPADUREALA

ÎmpădureALA 1.0

Proiectul își propune participarea la plantarea de arbori în zonele puse la dispoziție pentru activități de împădurire și reîmpădurire de către Romsilva- Regia Națională a Pădurilor-Direcția Silvică Neamț. Prin această acțiune ne dorim reîntinerirea pădurilor din România și să îndemnăm cât mai mulți tineri să cunoască, să aprecieze și să respecte natura.


Participanții la eveniment sunt voluntari din Asociația Juvenala cărora li se vor alătura prieteni, rude și orice pasionat de sănătatea și stabilitatea mediului înconjurător. Încărcați cu voie bună si mult chef de muncă, ajutăm la îmbunătățirea calității aerului, la aspectul pădurii și la sănătatea locuitorilor.

Un plus de valoare a activității este dat de bucuria creării relațiilor de prietenie între tinerii voluntari și echipa de specialiști care ne pun la dispoziție materialul săditor și know-how-ul de care avem nevoie.