Drumețeala

Drumeții în spiritul JuvenALA

In asociația noastră voluntariatul nu reprezintă doar proiecte sociale ci și educaționale - cunoașterea mediului natural înconjurător. Pentru a întări legătura de milenii cu padurea am început sa învățam cum sa drumețim munții cu cortul, cum să respectăm natura cu toată însemnătatea ei pentru viața noastră de zi cu zi. In feericul ținut Moldotransilvănean unde Hășmașul străjuiește falnic, acolo unde granițele a trei județe (Neamț, Bacău si Harghita) se întâlnesc in mijlocul Carpaților orientali, unde izvorul Trei Fântâni susură și admiram caprele negre din stâncile Hășmașului Negru și a Pietrei Singuratice, acolo încep expedițiile noastre prin păduri dese de fag, poieni însorite si stânci carstice.

Indiferent de starea meteo drumețeam după deviza ,,Nu există vreme buna sau rea, ci numai echipament neadecvat”. În prima noastră experiența, coordonatorul nostru Cătălin, ne-a provocat spiritul de echipă, responsabilitatea fata de natura prin explicarea necesității echipamentului specific muntelui și a tehnicilor de orientare in teren.

Am învățat sa dormim pe munte, să protejăm mediul înconjurător, am învățat cum să ne comportăm în timpul furtunilor, cum să acordăm primul ajutor si multe altele.

In viitorul apropiat, împreuna cu partenerii noștri din Germania vom organiza cursuri de drumețit munții.